« terug naar vorige pagina

Corona vaccins door de huisartsenpraktijk

Wij starten 19 april met de eerste vaccinatieronde – als u in aanmerking komt krijgt u een brief!

In de week van 19 april starten wij in samenwerking met alle huisartsen in de Haarlemmermeer met vaccineren. Dit gebeurt op één centrale locatie en er wordt gewerkt met een afsprakensysteem. Meer informatie staat in de brief die u van ons ontvangt. Wij vaccineren met het AstraZeneca-vaccin. Naar verwachting krijt u de brief rondom 15 april. Omdat wij gebruik maken van een verzendhuis kunnen we niet exact aangeven wanneer de brief komt. Er zijn sowieso voldoende plekken / prikken dus daar hoeft u zich geen zorgen om te maken.

De huisartsen in onze regio zullen als eerste groep vaccineren:

  • De mensen geboren in 1956, 1957, 1958, 1959 en 1960.
  • De mensen met het syndroom van Down *die zijn geboren in 1946 tot en met 1960.
  • Mensen met morbide obesitas (BMI  >40)* die zijn geboren in 1946 tot en met 1960.
  • Alle niet-mobiele thuiswonende patiënten (geboortejaar 2002 of ouder*) die niet in staat zijn, met of zonder hulp, naar een vaccinatielocatie (zoals de GGD of huisartsenpraktijk) toe te gaan.

*LET OP: bent u geboren ná 1960 (dus 1961 of later) dan krijgt u géén oproep. AstraZeneca mag niet meer gegeven worden aan personen geboren in 1961 of later. 
Als u in deze hoog risicogroep valt maar geboren bent ná 1960 dan krijgt u via ons een brief om een afspraak te maken bij de GGD. Doet u dit vóór 19 april dan wordt u met voorrang gevaccineerd.

Wij weten niet wanneer andere patiënten aan de beurt komen voor vaccinatie. Dat bepaalt de overheid. Wij werken niet met reservelijsten en kunnen ook niet zelf besluiten wie voorrang krijgt.

Hier kunt u de gezondheidsverklaring downloaden.

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd. 

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.